Wijn Rosé Rosato Le Maioliche Terre Sicilia IGT 750 ml. (Sicilië)
Artikelnummer: MON - 783281 / 6 Zie totale AssortimentDroog & elegant, bloemig, fruitig
Om de kwaliteit, versheid, aromatische intensiteit en het Siciliaanse terroir in de wijnen te behouden, kiest Rapitalà voor een vinificatieproces gebaseerd op lage temperaturen. Voor de rode wijnen oogsten ze de druiven ’s nachts of vroeg in de ochtend, waarna de druiven gekoeld worden (tot ongeveer 5°C). Persen vind plaats onder gecontroleerde temperatuur om de aromatische complexiteit te behouden. Hierbij blijft de most voor zo’n 7 tot 20 dagen op een lage temperatuur (0-5°C) in contact gehouden met de droesem en volgt een natuurlijke vergisting op RVS.
Lekker bij: Italiaanse charcuterie, rijke pastagerechten, vis, wit vlees, milde kazen
Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.
De naam Rapitalà is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.
Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: | bestellingen@DeSmaakBeleving.nl |
---|---|
Inhoud | 750 ml. |
Land van Herkomst | Italië |
Soort | Rosé |
Onder andere lekker bij: | Vlees |