RECEPT: Zandkoekjes met Bacanha Kaneel Siroop
Zie totale AssortimentReceptidee voor zandkoekjes.
Hier is een speciaal recept met zaden en kardemom.
Ingrediënten
(voor ongeveer 30 zandkoekjes)
⚘ 160 g bloem
⚘ 30 g havermout
⚘ 120 g bruine suiker
⚘ 125 g boter
⚘ 1 ei
⚘ 1 eigeel
⚘ 2 snufjes zout
⚘ 4 eetlepels zonnebloempitten
⚘ 2 eetlepels maanzaad
⚘ 2 eetlepels sesam
⚘ Brut kaneel siroop
Meng de bloem, havermout, suiker, zout, zonnebloempitten, maanzaad, sesam en boter in kleine stukjes gesneden in een slakom.
Bewerk het deeg met je vingertoppen en voeg het ei toe. Voeg 2 cl kaneel siroop toe. Vorm een mooie bal deeg.
Zet de oven aan op 180°C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Steek koekjes uit met een ronde koekjesvormer. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Breng met een penseel een mengsel van eigeel en kaneel siroop aan op de zandkoekjes voordat u ze 12 minuten bakt.