RECEPT: Nam Kee Vinaigrette a La 1397
Zie totale AssortimentSjalot, 2
Knoflookteentje, 4
Rode peper, 1/2
Zwarte bonenpasta, 30 gram
Zwarte knoflookpulp, 10 gram
Tomasu Sojasaus, 200 ml.
Tomasu Zoete Pikante Sojasaus, 100 ml.
Zonnebloemolie, 300 ml.
Maak de sjalot en knoflook schoon en hak ze zo fijn mogelijk.
Neem vervolgens een grote pan en verwarm deze zachtjes. Giet een klein beetje zonnebloemolie in de pan, voeg de sjalot en knoflook toe en verwarm langzaam.
Als de ui en knoflook mooi bruin zijn, voeg je de zwarte bonenpasta en de zwarte knoflook toe. Roer het goed door en zet het vuur uit. Giet vervolgens de sojasaus erover.
Snij de rode paprika in fijne blokjes en doe ook deze in de pan. Giet tenslotte de zonnebloemolie erover.
De vinaigrette is nu klaar om te proeven. Bewaar dit in een weckpotje. Schud het goed voor gebruik. Om het zo lang mogelijk lekker te houden, bewaar je het in de koelkast.