RECEPT: Loaded Vegetarische Flatbreads met Hot Aivar
Zie totale AssortimentLoaded Vegetarische Flatbreads met Hot Aivar
1 grote tomaat
½ komkommer
2 eetlepels tahini
1 citroen
Snufje zout
2 eetlepels koud water
175 gram vegetarisch kebabvlees of kipreepjes oid.
4 flatbreads
8 eetlepels hete aivar (ongeveer een halve pot) - of gebruik de gewone mildere Aivar indien gewenst
100 gram gemengde slamix
100 gram fijn gesneden rode kool
Klein handjevol platte peterselie
1. Hak de tomaat en komkommer fijn en meng ze door elkaar.
2. Doe 2 eetlepels tahini in een kom en voeg het sap van een citroen en een snufje zout toe. Meng door elkaar en giet er geleidelijk het koude water in, terwijl je gaat mengen, tot je een dikke, gladde saus hebt.
3. Bak je vegetarische kebabvlees
4. Verwarm je flatbreads.
5. Verdeel 2 eetlepels aivar over de bovenkant van elke flatbread.
6. Top met de tomaat en komkommer, het kebabvlees, de slablaadjes en de ingelegde rode kool. Besprenkel over de tahinisaus en strooi over wat gehakte peterselieblaadjes.