RECEPT: Jalapeño Pork Popper
Zie totale Assortiment2 varkenshaasjes
4-5 verse jalapeños - zonder zaadjes en in blokjes gesneden
1 kopje roomkaas
1 kopje geraspte cheddar
12 plakjes spek
2 eetlepels Rufus Teague Whiskey Maple BBQ-saus
Meng in een kom de roomkaas, cheddarkaas en de jalapeños.
Was en droog de varkenshaasjes. Snij in de lengte door het midden van elke lende en zorg ervoor dat je slechts 3/4 van de lengte doorsnijdt. Snijd niet volledig doormidden.
Open de varkenshaasjes en verdeel de helft van het kaas-paprikamengsel in het midden van elke filet.
Sluit de varkenshaasjes en zorg ervoor dat er geen kaas uitloopt.
Begin aan het ene uiteinde en werk rond de lendenen, en wikkel ze allemaal stevig in spek.
Leg het vlees met de snijkant naar boven op een grill van 300 graden boven indirecte hitte. (Of roker op 275º)
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmte indirect is, zodat spek gelijkmatig gaart en de kaas niet zo heet wordt dat hij eruit borrelt.
Kook tot het spek knapperig is en het varkensvlees een interne temperatuur van 165ºC heeft. Dit kan zeker een uur duren.
Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Dan insmeren met een dun laagje Whiskey Maple Saus.
Geniet ervan!