100% pure olijfolie, de lekkerste pure olijfolie in diverse variëteiten. Valderrama!
Als het om de olijfolie van Valderrama gaat, weet u 100% zeker dat u een puur kwaliteitsproduct in huis haalt voor een hele goede prijs. Het is een olijfolie waar de beste zorg aan besteed is. Jarenlang vakmanschap gaat hand-in-hand met innovatieve productiemethoden. Deze vernieuwende methode is niet ingewikkeld, maar gaat uit van hele simpele principes:
• Het zo veel mogelijk behouden van het goede van de vrucht (een olijf is een vrucht).
• Zo min mogelijk tijd verliezen tussen de ‘pluk’ en het eindproduct.
• De temperatuur tijdens het proces zo laag (onder de 20 graden Celsius) houden.
• Zuurstofvrij, onder stikstof, bewaren om oxidatie (bederf) te voorkomen.
Zo komt de pure en unieke olijfolie van Valderrama tot stand. Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter. Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren. Hierdoor kan een schitterende smaakbalans in hun gerechten tot stand worden gebracht.
Er verstrijken slechts 45 minuten tussen “de pluk” en het moment waarop de Verse Olijven Juice uit de produktie vloeit. Dit garandeert een optimaal behoud van alle aroma’s, smaken, vitamines en de natuurlijke conserveringseigenschappen van onze olijfolie. De olijven worden “geplukt” d.m.v. speciale olijvenoogstmachines, van zeer imposante afmetingen. Deze oogstmachines rijden over de olijfbomen heen en schudden d.m.v. een ingenieus stangensysteem voorzien van rubber uiteinden de olijven van de boom.
In een continue proces heeft deze “plukmachine” per olijfboom maximaal 20 seconden nodig. De geplukte olijven worden in twee ingebouwde containers (500 kg per container) opgeslagen en iedere 10 minuten geledigd in een groene Ferrari (landbouwwerktuig). In de productie-unit worden de olijven eerst via een gemechaniseerd en geautomatiseerd systeem van alle ongerechtigheden ontdaan en in een bubbelbad (jacuzzi) gewassen. Het water dat Valderrama hiervoor gebruikt wordt opgepompt uit een bron onder het landgoed. De olijven worden in twee “stappen” op een voorzichtige wijze gekneusd. 50% van de olijfolie bestaat uit water. Hierdoor vormt zich op het eigen vocht een soort van tapenade.
De oude perscultuur dient te worden uitgevoerd onder het regime van “koude persing”, hetgeen een maximale temperatuur 28° Celcius verplicht stelt. Valderrama voert het gehele proces van separatie succesvol uit, bij een temperatuur van 18° Celcius.
Hoe lager de temperatuur, des te beter de kwaliteit van de olijfolie – Er is geen sprake van een “eerste” of “tweede persing”. Er wordt helemaal niet geperst!!! Valderrama voert het proces van separatie uit d.m.v. een geavanceerde vorm van centrifuge. In een eerste horizontale centrifuge wordt in het tijdsbestek van slechts één minuut, bij 3000 toeren p.m., de nieuwe olijven juice voor 90% geschoond van de “olijvenpulp”.
In een tweede vertikale centrifuge wordt de verse olijven juice verder geschoond. Maar nu met een snelheid van 7000 toeren p.m. gedurende 4 minuten.. Het productieproces wordt beëindigd binnen 45 minuten na de “pluk”.
Olijfolie, is de laatste jaren erg populair in diverse keukens. Het is natuurlijk erg lekker maar ook gezond, en voor mediterrane en Hollandse gerechten en dressings is het een onmisbaar ingrediënt geworden. Er zijn veel verschillende soorten olijfolie op de markt en een aantal daarvan is in de supermarkt of in een webwinkel te koop. Maar welke olie is nu geschikt voor welk gerecht? Is elke olie even geschikt om te verhitten? En hoe weet je nou of de duurdere fles ook echt beter is?
Géén eerste persing, géén tweede persing, helemaal géén persing.
Valderrama centrifugeert volgens een geheel nieuw innovatief systeem. Het gehele productieproces vindt plaats bij maximaal 18 graden Celcius. Hoe lager de temperatuur, hoe beter de kwaliteit. Tanninegevoelige schilletjes worden binnen 1 minuut uitgecentrifugeerd. Hierdoor geen bitter en geen dominantie. Zachtheid, zachtheid, zachtheid is het kenmerk van Valderrama. Van de pluk tot in de fles duurt slechts 45 minuten. Deze korte verwerkingstijd garandeert een maximaal behoud van aroma’s, smaken, vitamines en anti oxydanten.
Valderrama is olijfolie is ongefilterd, waardoor een schitterende goudgele ‘blinde’ olijfolie ontstaat. De centrifuge vervangt het filter waardoor geen aroma’s, etc. in het filter achterblijven. Vele topchefs roemen Valderrama om haar zachte smaak en het weinig dominante karakter.
Valderrama ondersteunt en begeleidt een gerecht i.p.v. te domineren.
Hierdoor kan een schitterende smaakbalans in hun gerechten tot stand worden gebracht.
De Top Chefs zijn uitbundig over het verschijnsel van de vijf ‘single’ variëteiten. Iedere variëteit heeft zijn typische smaakkenmerken en kent daardoor ook zijn eigen toepassingen in de keuken.De smaken worden voor 100% gegenereerd door de variëteit zelf.
Valderrama Olijfolie word niet gefilterd.
Door deze nieuwe centrifugetechniek is filtering overbodig geworden en blijven geen geuren, smaken, vitamines en de natuurlijke conserveer eigenschappen in de filters achter.
Zodra de verse olijven juice vloeibaar is wordt deze direkt ingespoten met stikstof en in decanteer containers overgepompt. Na een decanteerproces van 48 uur wordt de olie in grote opslagcontainers overgepompt. Op de bodem van deze containers bevindt zich een langzaam draaiend roestvrijstalen kruis voorzien van kleine perforaties (te vergelijken met een vaatwasmachine) Via dit systeem wordt computergestuurd geleidelijk kleine hoeveelheden stikstof ingevoerd. De stikstof dwarrelt heel langzaam in de containers naar boven en voorkomt gedurende de opslagperiode bij een temperatuur van 18° Celcius iedere vorm van bederf.
- Arbequina olijfolie
- Hojiblanca olijfolie
- Picudo olijfolie
- Ocal olijfolie
- Cornicabra olijfolie
- Smoked Arbequina olijfolie
- Grand Cru
Arbequina Olijfolie (Koude toepassing)
Smaak: fruitig, groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras.
Hojiblanca Olijfolie (Geschikt voor bakken en braden)
Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Picudo Olijfolie (Geschikt voor sauzen én mayonaise)
Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ een ‘bittertje’ en een klein roze pepertje.
Cornicabra Olijfolie (Geschikt voor bakken en braden)
Smaak: vers gras, grapefruit, citroen en een pepertje.
Ocal Olijfolie (Geschikt als glacé of vervanger van boter in bijvoorbeeld puree)
Smaak: De zachtste en meest neutrale van de vijf variëteiten
De SmaakBeleving, leuk om te geven, maar nog leuker om te krijgen. Smaken die je raken!