Kuperus Foods is in 2009 ontstaan toen Anne Kuperus een artikel over zwarte knoflook las in de New York Times. Hierin werd geschreven over het Zuid-Koreaanse product dat het een nieuwe smaak en zonder knoflookgeur was. Omdat hij gek is op koken en altijd in de handel heeft gezeten, besluit hij om een kilo naar Nederland te halen.
Nadat hij het zelf heeft geproefd, gaat hij er ook mee langs de restaurants in de buurt waar de koks helemaal gek worden van de smaak. Wat hij al dacht blijkt waar te zijn en hij besluit om hier mee verder te gaan onder de naam Kuperus Foods.
Zwarte knoflook is een natuurlijke smaakversterker! Doe eens een lepel zwarte knoflookpuree door je saus of soep en proef het verschil!
Wat is zwarte knoflook?
Witte knoflook bollen en teentjes worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit in die periode gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de teentjes zwart en zacht worden.
Zo ontstaat zwarte knoflook!
Ook komen er door het fermenteren meer anti-oxidanten vrij (198 t.o.v. 118), dus kunnen we zeggen dat zwarte knoflook bijna 2x zo gezond is als witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-Allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekent dat het lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert.
Door de zachte, geleiachtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack.
Als ingrediënt is het toepasbaar in veel gerechten; van sauzen en soepen tot ijs. Bij vlees, vis en gevogelte, in een marinade, maar ook in een salade.
100% Natuurlijke ingrediënten
Zwarte knoflook wordt geproduceerd door de standaard witte knoflookbol door middel van een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces te fermenteren in enkele weken. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine – die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid anti-oxidanten bijna verdubbeld wordt door dit proces, hierdoor kunnen we dus stellen dat zwarte knoflook het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen nog meer bevordert dan bij witte knoflook.
Zwarte knoflook werd voor het eerst gebruikt en geproduceerd in Zuid-Korea als een gezonde voeding. Het biedt bijna twee keer zoveel antioxidanten als de reguliere tegenhanger. Zwarte knoflook heeft een laag vetgehalte, is rijk aan natuurlijke suikers en aminozuren en bevat absoluut geen additieven, evenals de belofte om geen spoor van geur of slechte adem achter te laten!
Antioxidanten
Antioxidanten zijn essentieel in het lichaam voor een goede werking van het immuunsysteem, maar ook het voorkomen en herstellen van schade aan onze lichaamscellen. Zwarte knoflook heeft 198 eenheden per gram van de antioxidanten in vergelijking met 119 eenheden per gram in de reguliere knoflook.
Licht verteerbaar
Uit onderzoek is gebleken dat zwarte knoflook gemakkelijker voor het lichaam te verteren is in vergelijking met witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-Allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekent dat uw lichaam de antioxidanten sneller en gemakkelijker absorbeert. Door de zachte, gelei achtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack.
Polyfenolen
Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anticarcinogene werking. Flavonoïden en anthocyanen beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen voor een daling van LDL- cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt. Verder kwam uit een studie van het Vanderbilt University Medical Center naar voren dat bij het regelmatig drinken van vruchtensap het risico op de ziekte van Alzheimer met 76% werd verlaagd, waarvoor de polyfenolen verantwoordelijk gehouden worden. Polyfenolen hebben ook een bloeddrukverlagend effect. Van resveratrol wordt verondersteld, dat dit een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker. De polyfenolen hebben ook nog als eigenschap dat ze ontstekingsprocessen tegengaan, doordat de toename van NF-kappaB, een eiwitcomplex dat (onder andere) bij ontstekingsprocessen een belangrijke rol speelt, erdoor geremd wordt.
Bij ons is een heel mooi assortiment van deze smaakmakers uit voorraad leverbaar.