Deze serie hoogwaardige producten is van zeer hoge kwaliteit, maar vooral ook onderscheiden ze zich bij Handsaeme Foie Gras door de manier van produceren.
Er zijn veel verschillen tussen bedrijven uit allerlei landen, in België zijn de regels vele malen strenger als bijvoorbeeld in Frankrijk.
Alle dieren worden gevoederd met granen van eigen grond.
Gavage, oftewel het dwangmatig toedienen van voedsel, wordt NIET toegepast. Dierenwelzijn staat bij Handsaeme Foie Gras dan ook hoog in het vaandel.Alle dieren worden traditioneel opgekweekt met buitenloop en hoofdzakelijk gevoederd met granen van eigen teelt.
In het landelijke Handzame, gelegen op de grens van de Westhoek en het Houtland, zijn we in 1990 onze ganzen- en eendenboerderij gestart. Enkele jaren later zijn we ook gestart met het kweken van everzwijnen.
Alles van de ganzen, eenden en everzwijnen wordt verwerkt op ambachtelijke wijze tot fijne delicatessen.
De Foie gras met truffel is er ook in een variant met maar liefst 15% truffel!
- Bekijk ook onze pagina met Franse Terrines
- Bekijk ook onze pagina met Belgische bier en andere Paté's